Hvad Står RAM For?

Skrevet d. 05. November 2020
Pixabay

RAM står for Random Access Memory. RAM er et komponent i en computer, der styrer computerens arbejdshukommelse. Det er dermed antallet af RAM, der afgør, hvor hurtigt din computer kan arbejde, når du beder den udføre en opgave.

Helt konkret så er det computerens korttidshukommelse, der er tale om, når man snakker om RAM. Dataen på RAM bliver nemlig visket ud, når computeren slukkes. Læs mere om hvordan RAM bruges og hvor mange RAM du skal have herunder.

Så mange RAM skal du bruge

Hvor mange RAM skal en computer så have? Din computer skal minimum have 4 GB RAM for at kunne klare nytidens krav til en computer. Faktisk vil det i langt de fleste tilfælde være bedst, hvis din computer har minimum 8 GB RAM.

De fleste bærbare computere i den lave prisklasse er i dag født med minimum 8 GB RAM. Du kan dog godt få mindre modeller, så som Chromebook, der kun er født med 4 GB RAM. Årsagen findes her i kravene til antallet af RAM på grund af computerens styresystem.

Mens 8 GB RAM er standarden i de fleste bærbare computere, så er det oftest noget højere i stationære computere. Det skyldes, at disse ofte bruges til mere krævende opgaver - blandt andet også spil.

En stationær computer er i de fleste tilfælde derfor født med minimum 16 GB RAM. Til forskel på de bærbare computere så kan de fleste stationære computere altid opgraderes, idet det er muligt at udskifte de RAM, som den er født med. Du kan derfor nemt komme op og have 64 GB RAM i en stationær computer.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til teksten på netop denne artikel. Her finder du et imponerende sortiment af smartwatch, eller utallige andre gode varer.

Windows Firewall er en vigtig sikkerhedsfunktion, der er indbygget i Microsoft Windows-operativsystemet. Den bruges til at beskytte din computer mod uautorisere…
Læs mere
En relationel database er en type database, der bruger tabeller til at gemme og organisere data. Der vil altid være fordele og ulemper ved de forskellige typer …
Læs mere
Windows og Linux er to forskellige slags styresystemer, som folk bruger til at få deres computere til at arbejde. De er som to forskellige biler - de har nogle …
Læs mere
Der findes mange forskellige typer af databaser, hver med deres egen tilgang til organisering, lagring og hentning af data. Her er nogle af de mest al…
Læs mere
Der er flere programmer, der kan bruges til at skrive Java-kode, og valget af program afhænger ofte af personlige præferencer og projektets krav. Nogle af de me…
Læs mere
Når man bygger IT-systemer, især websites, er en central opgave at have et sted til opbevaring af ens data. Dette inkluderer filer, billeder, brugeroplysninger …
Læs mere
Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at brug…
Læs mere