Hvad Gør En Firewall?

Skrevet d. 26. October 2021
canva.com

En firewall er en digital sikkerhedsforanstaltning, som er designet til at beskytte din computer.

Den beskytter både din computers software og hardware, og kan hjælpe med at holde uvedkommende væk fra dine private filer.

Men hvad gør en firewall egentlig helt præcist for at opnå dette? Det får du svaret på herunder

Sådan virker en firewall

En firewall kan betegnes lidt som en "gatekeeper" til din computer.

Den står mellem dit system, og et andet netværk, som fx en hjemmeside du besøger, eller et trådløst netværkssignal du kobler på osv.

Her læser den alt den trafik igennem som forekommer, og sortere i det for at finde frem til potentielle trusler til dit system.

Firewalls kan ofte designes af brugeren selv, hvor det er muligt at tillade eller blokere specifikke former for trafik, eller helt specifikke programmer.

Man kan sammenligne en firewall lidt med et fiskenet, hvor vand er normal/sikker trafik, som strømmer igennem.

Lige pludselig dukker der en fisk, eller farlig trafik/hacker angreb op, som nettet fanger.

Firewalls er helt essentielle til din computer- eller andet IT system's sikkerhed, og bør altid konfigureres og bruges korrekt for at holde alle dine data sikrer. 

Du læser denne artikel, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese avxperten. Hos avxperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: isterningmaskine. Vha. avxperten overlever denne hjemmeside.

Windows Firewall er en vigtig sikkerhedsfunktion, der er indbygget i Microsoft Windows-operativsystemet. Den bruges til at beskytte din computer mod uautorisere…
Læs mere
En relationel database er en type database, der bruger tabeller til at gemme og organisere data. Der vil altid være fordele og ulemper ved de forskellige typer …
Læs mere
Windows og Linux er to forskellige slags styresystemer, som folk bruger til at få deres computere til at arbejde. De er som to forskellige biler - de har nogle …
Læs mere
Der findes mange forskellige typer af databaser, hver med deres egen tilgang til organisering, lagring og hentning af data. Her er nogle af de mest al…
Læs mere
Der er flere programmer, der kan bruges til at skrive Java-kode, og valget af program afhænger ofte af personlige præferencer og projektets krav. Nogle af de me…
Læs mere
Når man bygger IT-systemer, især websites, er en central opgave at have et sted til opbevaring af ens data. Dette inkluderer filer, billeder, brugeroplysninger …
Læs mere
Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at brug…
Læs mere