Hvad Er HTML5?

Skrevet d. 22. October 2020
Pixabay

HTML5 er den seneste udgave af det såkaldte opmærkningssprog HTML. HTML - og dermed HTML5 er mere eller mindre fundamentet på alle hjemmesider, hvor HTML-koderne fortæller webbrowseren, hvordan hjemmesiden skal læses og vises.

HTML5 blev lanceret med henblik på at minimere behovet for plugins i browseren. HTML står for Hyper Text Markup Language. HTML5 bruges i strukturen af hjemmesiderne, så du kan opstille og vise siderne som ønsket ved at angive de korrekte koder.

Sådan virker HTML5

HTML5 blev lanceret i 2014, hvor det erstattede HTML4. Her gav lanceringen af HTML5 en lang række nye attributter og elementer, der afspejlede sig i den mere moderne brug af hjemmesider.

Blandt de helt nye elementer er header, footer, nav og article, der alle påvirker læseligheden af siden i forhold til søgemaskier. HTML5 er dermed en større hjælp til folk, der arbejder med søgemaskineoptimering.

Disse elementer hjælper med at fortælle søgemaskinen, hvad siden handler om, samt hvad der er links, så søgemaskinerne nemmere kan navigere rundt på siden og se, hvilket indhold der er relevant i forhold til søgningerne.

På den måde har HTML-sproget fået et kæmpe løft i forholdet til kommercielt arbejde med hjemmesider, hvilket gør anvendelsen af HTML5 endnu mere aktuel for f.eks. marketingbureauer, webshops og lignende, der genererer omsætning via trafik fra søgemaskiner.

En af de helt store fordele ved HTML5 er, at det er lavet som værende bagudkompatibel, hvor det også har en fælles parsing af de ældre HTML-versioner.

Den seneste version af HTML er udviklet af W3C, HTML WG og WHATWG. HTML5 er efterfølgende blevet opdateret, så den seneste udgave af HTML5 er HTML5.2. Denne opdaterede version udkom i 2017.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. find et stort udvalg af elektronik lige fra bluetooth headsets til keyboards, mobiltelefon til ældre, bilradioer og utallige andre ting til dine hverddags behov eller professionelle elektronikbehov.

Windows Firewall er en vigtig sikkerhedsfunktion, der er indbygget i Microsoft Windows-operativsystemet. Den bruges til at beskytte din computer mod uautorisere…
Læs mere
En relationel database er en type database, der bruger tabeller til at gemme og organisere data. Der vil altid være fordele og ulemper ved de forskellige typer …
Læs mere
Windows og Linux er to forskellige slags styresystemer, som folk bruger til at få deres computere til at arbejde. De er som to forskellige biler - de har nogle …
Læs mere
Der findes mange forskellige typer af databaser, hver med deres egen tilgang til organisering, lagring og hentning af data. Her er nogle af de mest al…
Læs mere
Der er flere programmer, der kan bruges til at skrive Java-kode, og valget af program afhænger ofte af personlige præferencer og projektets krav. Nogle af de me…
Læs mere
Når man bygger IT-systemer, især websites, er en central opgave at have et sted til opbevaring af ens data. Dette inkluderer filer, billeder, brugeroplysninger …
Læs mere
Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at brug…
Læs mere