Forskellen På Java Og JavaScript - Se Dem Her

Skrevet d. 05. October 2020
Pixabay

Java og JavaScript er ikke det samme. Langt fra. Skal det skæres meget kort ned, så er forskellen på Java og JavaScript, at Java er statisk, mens JavaScript er dynamisk.

Herunder får du uddybning af forskellen på Java og JavaScript, så du bedre kan se vælge, hvilken du skal vælge. Java er det, der kan kategoriseres som et programmeringssprog, mens JavaScript er et scriptsprog. 

Java og JavaScript er ikke det samme

Oprindeligt skulle JavaScript faktisk have heddet LiveScript, men NetScape, virksomheden bag JavaScript, fik lov af SUN til at kalde JavaScript for JavaScript.

Begge programmeringssprog tilhører den såkaldte C-familie af kodesprog. Det gør, at de på overfladen godt kan ligne hinanden. Men forskellene er større end det, når man går dybere ned i dem.

Java skal kompileres, før det kan afvikles, mens JavaScript kan integreres direkte ind i HTML-koden. JavaScript skal ikke kompileres - og kan ikke fungere alene. Tænk her effekter på en hjemmeside. I selve kodesproget minder de tog lidt om hinanden, hvor der er flere elementer, der går igen.

Du har med stor sandsynlighed stødt på Java, uden at du ved det. Java er nemlig et af de sprog, som Android-enheder anvender til de såkaldte indfødte apps. 

I den forbindelse anvendes JavaScript mere anvendt til apps, der skal anvendes på flere forskellige platforme. JavaScript er derfor populært, når det gælder om at udvikle apps, der kan komme bredt ud.

Det er dog ikke kun fordele ved JavaScript her, når det gælder muligheden for at udvikle apps til flere platforme. Ulempen er nemlig, at det giver et ekstra lag mellem selve kildekoden og det underliggende system, hvilket kan give problemer med ydeevnen og fejlfindingen. 

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af smart elektronik som fx bluetooth høretelefoner eller en ny powerbank i avXpertens store udvalg.

Windows Firewall er en vigtig sikkerhedsfunktion, der er indbygget i Microsoft Windows-operativsystemet. Den bruges til at beskytte din computer mod uautorisere…
Læs mere
En relationel database er en type database, der bruger tabeller til at gemme og organisere data. Der vil altid være fordele og ulemper ved de forskellige typer …
Læs mere
Windows og Linux er to forskellige slags styresystemer, som folk bruger til at få deres computere til at arbejde. De er som to forskellige biler - de har nogle …
Læs mere
Der findes mange forskellige typer af databaser, hver med deres egen tilgang til organisering, lagring og hentning af data. Her er nogle af de mest al…
Læs mere
Der er flere programmer, der kan bruges til at skrive Java-kode, og valget af program afhænger ofte af personlige præferencer og projektets krav. Nogle af de me…
Læs mere
Når man bygger IT-systemer, især websites, er en central opgave at have et sted til opbevaring af ens data. Dette inkluderer filer, billeder, brugeroplysninger …
Læs mere
Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at brug…
Læs mere