E-handel: Derfor Skal Du Have Din Egen Webshop

Skrevet d. 05. March 2019
Pexels

Internettets udvikling har fuldstændig ændret den måde, som vi handler på. Danskerne ligger ifølge Dansk Erhverv i top, når det gælder om at sælge og købe online. E-handel har i den grad udfordret de fysiske butikker.

De nyeste tendenser i markedet bliver hvert år rapporteret fra DIBS, hvor danskerne i 2018 handlede for i alt 133,5 mia kr. 54% af forbrugerne handler fra deres mobil.

Er der så nogen grund til, at man ikke har en webshop?

Sådan får du din egen webshop

Det bliver hele tiden lettere for forbrugerne at handle online, men i takt med den store stigning i segmentet, er salgskanalen også blevet nemmere tilgængelig for den sælgende part.

I starten skulle man have specialister til at lave en webshop, men der er nu udviklet en masse software, så iværksættere og små virksomheder hurtigt kan lave deres egen webshop vha. blot en lille investering.

Står du med din egen butik, og har evt. kun en hjemmeside til marketing, eller er du iværksætter og vil kun sælge produkter online? Så frygt ej. Der er masser af muligheder for at få din egen webshop.

Først og fremmest skal du have din egen hjemmeside. Her kan du google “Gratis hjemmeside”. Her er der rig mulighed for at eksperimentere med at lave designs og opsætning, og der kommer ofte en tilkøbsmulighed, hvor du kan oprette din egen webshop.

Her er der et hav af valgmuligheder fra både internationale og nationale Content Marketing Systemer, hvor nogle af de kendte er WordPress.com, One.com og WiX.com.

Så hvis du vil starte med en simpel webshopløsning, kan man altid opgradere senere hen, imens man langsomt lærer om alt fra lager, logistik, markedsføring, distribution etc.

Inden du starter, er det dog en god idé at kende dine behov, samt at have en fremtidig strategi, så det ikke blot ender med som en udgift og en masse spildt tid.

Derfor er der nedenstående lavet nogle eventuelle fordele og ulemper ved at starte din egen webshop.

Fordele og ulemper ved at starte en webshop

Fordele:

Voksende salgskanal, som evt. hjælper med markedsføring, produktbeskrivelse og en bedre kundeoplevelse.

Fremgang i forhold til tilgængelighed og administration. Det er blevet meget lettere for den sælgende at skabe en webshop, men husk at lave en mobilvenlig version også, da flere begynder at handle direkte fra telefonen.

Logistik og distribution. Transportvirksomhederne har haft stor fokus på at hjælpe både små og mellemstore virksomheder med alt fra transport, dokumentation og lagerhotel.

Dermed er det nu nemt at finde kompetente og billige samarbejdspartnere.

Ulemper:

Der er stadig mange regler, der skal følges, hvilket kan give stor konkurrence i form af internationale webshops. De producerer ofte til billigere priser end nationale.

Derudover slipper mange varer stadig igennem til Danmark uden om told og moms. Konkurrencesituationen er derfor ofte hård.

Ifølge DIBS årsrapport, har over halvdelen af forbrugerne afbrudt et køb, fordi den samlede pris inkl. levering bliver for høj.

Ressourcer kan stadig være en barriere for at få en velfungerende webshop.

Det er meget individuelt, hvor betydningsfuldt det er at have en webshop. Tiden er dog til det, og mulighederne og priserne gør, at det helt klart er værd at satse på, hvis din forretning passer til det. Derfor skal du have en webshop.

'Persuasive design' er den engelsk betegnelse for 'Motiverende design', hvilket er en metode eller teknik, der bruges til at ændre folks holdninger eller hvorda…
Læs mere
Turing-testen er opkaldt efter Alan Turing, som var en britisk matematiker, der var med til at grundlægge datalogien bag den moderne computer.Han bidragede enor…
Læs mere
Algoritmer. Du kommer ikke udenom dem, især hvis du arbejder online. Giganter som Facebook og Google anvender algoritmer, når det gælder søgemaskineresultater o…
Læs mere
Ligesom du har en adresse, så har din computer også en adresse. Mens de fleste kender deres egen adresse og andres, så er en IP langt fra lige så kendt.  …
Læs mere
Du er måske igang med at tjekke de 100-vis af udbydere igennem som leverer hjemmesider, og/eller webshops og har opdaget at der er en, måske signifikant, forske…
Læs mere
I denne artikel forklarer vi lidt om hvad Unix eller UNIX er. og om UNIX er det samme som Linux? Unix startede i 1969 og fik sit navn i 1971, hvor det senere h…
Læs mere
SQL har været standarden for at skabe adgang og manipulere med databaser siden slutningen af 80’erne. Der er stadig mange, der ikke ved hvad SQL er, og hvad det…
Læs mere