Forskellen På Hjemmeside & Webshop - Guide - Kort Fortalt

Skrevet d. 19. June 2020
Billede af StockSnap fra Pixabay

Du er måske igang med at tjekke de 100-vis af udbydere igennem som leverer hjemmesider, og/eller webshops og har opdaget at der er en, måske signifikant, forskel på prisen i leveringen, hvis der er tale om en webshop i stedet for en hjemmeside.

Vi skal derfor prøve at belyse emnet for dig, og forklare dig lidt om forskellen.

Hvad er forskellen på en hjemmeside og en webshop?

En Webshop ér en slags hjemmeside, men en hjemmeside er ikke nødvendigvis en webshop. Før at en hjemmeside kan klassificeres som en webshop, så skal det være muligt at foretaget en slags handel på siden. Faktisk behøves det ikke være en digital transaktion med betalingsmodul, men det skal blot være muligt at shoppe via nettet.

Det er dog sådan at de fleste webshop-udbyderes terminologi for en webshop, altså er en fuldt funktionel e-handelsplatform, som du kender det, når du handler på nettet.

Disse systemer er væsentligt dyrere fordi der skal være meget funktionalitet i det bagvedliggende. Du skal have styr på produkt-oprettelse, ordrehåntering og mulighed for at skrive tekst-sider og meget mere.

En almindelig hjemmeside, uden webshop, har tilforskel blot mulighed for at lave indholdshjemmeside og dernæst varierende ekstra funktionaliteter som f.eks booking, "få et tilbud" eller andre funktioner.

Webshops er typisk en løbende omkostning, hver gang der sker en ændring i lovgivning, eller du gerne vil tilbyde nye funktioner til dine kunder, skal du have det udviklet af en programmør. Omvendt set kan du vælge systemer på abbonnement som f.eks Shopify eller det danske Shoporama, som tilføjer disse funktioner løbende mod et abbonnement fra 250 til 5.000 kr om måneden, alt efter kompleksistet.

Andre systemer som f.eks wordpress+woocommerce, magento eller prestashop er på papiret gratis at installere på en webserver, men koster hurtigt 1000 - 1500 kr i timen at få lavet rettelses og udvidelser i, når der skal tilføjes nye funktioner.

Derfor kan det hurtigt blive billigere at betale 1000-2000 kr om måneden, istedet for 15-35.000 hver gang du skal følge med de nye funktioner

Windows Firewall er en vigtig sikkerhedsfunktion, der er indbygget i Microsoft Windows-operativsystemet. Den bruges til at beskytte din computer mod uautorisere…
Læs mere
En relationel database er en type database, der bruger tabeller til at gemme og organisere data. Der vil altid være fordele og ulemper ved de forskellige typer …
Læs mere
Windows og Linux er to forskellige slags styresystemer, som folk bruger til at få deres computere til at arbejde. De er som to forskellige biler - de har nogle …
Læs mere
Der findes mange forskellige typer af databaser, hver med deres egen tilgang til organisering, lagring og hentning af data. Her er nogle af de mest al…
Læs mere
Der er flere programmer, der kan bruges til at skrive Java-kode, og valget af program afhænger ofte af personlige præferencer og projektets krav. Nogle af de me…
Læs mere
Når man bygger IT-systemer, især websites, er en central opgave at have et sted til opbevaring af ens data. Dette inkluderer filer, billeder, brugeroplysninger …
Læs mere
Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at brug…
Læs mere